Zakelijke relatie

Het geven van zakelijke relatiegeschenken

Relatiegeschenken worden gegeven aan zaken partners, klanten van het bedrijf, andere belanghebbenden en misschien ook wel gewoon het eigen personeel. Met deze zakelijke relatiegeschenken laat je de andere partij weten dat je blij bent om zaken te doen, dat ze nog zeker in beeld zijn of gewoon als een geschenk. Relatie geschenken kunnen worden gegeven bij een bezoek aan het bedrijf, maar ook rond bijzondere momenten in het jaar zoals de feestdagen kerst of rond het nieuwe jaar. Ook wanneer je als bedrijf een mijlpaal hebt bereikt, is het leuk om dit te delen met je partners en andere relaties. 

Wat voor zakelijke geschenken zijn er?

Nu je weet wanneer je zakelijke geschenken kunt geven, wil je natuurlijk ook weten wat je kunt geven. Zo zijn er genoeg leuke ideeën die jij als bedrijf kunt schenken aan je relaties. Het is een leuk idee om in te spelen op bijvoorbeeld feestdagen of andere speciale evenementen of gebeurtenissen. Doe dit geheel in stijl van het bedrijf en de ontvangers zullen blij en verrast opkijken. Het zou al iets heel simpels kunnen zijn; een chocolade plakaat tijdens Sinterklaas of een fles champagne voor het nieuwe jaar. Ook een doosje lekkernijen zoals tompoezen of gebak is een mooie manier om een bepaalde mijlpaal te vieren. Het gaat vaak om de gedachte achter de zakelijke geschenken. 

Laat een blijvende indruk achter met jouw eigen bedrijfsgeschenken

Een mooie manier om een klein stukje marketing mee te laten glippen bij het geven van zakelijke relatiegeschenken is om het item te laten bedrukken met jouw bedrijfslogo. Dit is mogelijk met bijna alles! Gebakjes met een geprint logo, chocoladeletter met een logo of gewoon een simpele usb stick inclusief logo. Sommige bedrukte bedrijfsgeschenken kunnen het hele jaar door worden gegeven zoals een pen, waterflesjes, notitieboekjes, oplaadkabels of andere handige gadgets of gebruiksvoorwerpen. Je weet maar nooit waar deze producten gebruikt gaan worden en wie hierdoor in aanraking met het bedrijf.

Daarnaast zijn deze producten ook gewoon leuk voor eigen gebruik of om te geven aan de medewerkers!